150 000 космически обекта могат да бъдат наблюдавани на сайта Stuff in

...
150 000 космически обекта могат да бъдат наблюдавани на сайта Stuff in
Коментари Харесай

Красива 3D визуализация показва въртенето на 150 хил. космически обекта

150 000 галактически обекта могат да бъдат следени на сайта  Stuff in Space . Триизмерната визуализация е направена от бъдещия студент по електротехника в университета в Тексас Джеймс Юдер.

Сред обектите има настоящи изкуствени спътници, както и излезли от приложимост апарати, модули от ракети и различен галактически отпадък, който се върти към Земята.

Можете да изберете кой вид апарати да наблюдавате – да вземем за пример спътниците GPS или ГЛОНАСС, тяхната височина над повърхността и координатите им в действително време.

Юдер е употребявал за уеб страницата базата данни Space Track на американското министерство на защитата, в която е отразено придвижването на множеството галактически апарати, като се изключи изкуствените спътници.

Според последните данни на НАСА към края на предходната година в орбита към Земята има 16 906 обекта. 3881 от тях са настоящи и неработещи спътници. Най-много е галактическият отпадък, изхвърлен от Русия и Съюз на съветските социалистически републики – 6351 обекта, следвана от Съединени американски щати с 5038 и Китай – 3756.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР